image
Sursa foto: jurnal.md

Cum să alegi anvelopele potrivite pentru o mașină

Anvelopele auto ar trebui să se potrivească sezonului. Pentru că nu este vorba doar despre siguranța rutieră. Șoferii cu experiență sunt responsabili pentru alegerea anvelopelor. La urma urmei, anvelopele selectate corespunzător sunt cheia unei călătorii confortabile.

Cercetând această piață, puteți vedea că alegerea nu este mică. Puteți găsi anvelope atât pentru buget minim, cât și pentru buget nelimitat.

Pentru a alege anvelopele de calitate, trebuie să luați în considerare mai multe criterii.

- sezonalitate

- cu crampoane (pentru anvelope de iarna)

- tipul de transport

- marca

- Construcția anvelopelor

- benzi de rulare

sezonalitate

În primul rând, acesta este sezonul în care intenționați să utilizați acest produs.

La urma urmei, cauciucul este „vară” și există „iarnă”. fiecare șofer știe asta, chiar și un începător, dar nu toată lumea înțelege diferența.

Ambele tipuri de anvelope sunt proiectate pentru diferite temperaturi de funcționare.

Anvelopele de vară sunt recomandate la o temperatură nu mai mică de 5 ° C, iar iarna este confortabilă pentru călătorii la temperaturi sub zero.

Anvelopa este diferită, deci are proprietăți diferite.

Pentru o funcționare confortabilă a vehiculului în timpul verii, utilizați anvelope care au capacitatea de a se răci și de a se întări din cauza căldurii. De asemenea, sunt mai rigide, dar în același timp nu au un model de benzi de rulare atât de pronunțat ca versiunea de iarnă. Acest lucru face să fie periculoasă folosirea lor în sezonul rece pe o suprafață de drum înghețată sau umedă.

Anvelopele de iarna sunt elastice, datorita faptului ca la condus acest tip de cauciuc se incalzeste, iar pe asfalt are o buna aderenta.

Este important să schimbați anvelopele la timp, în funcție de sezon.

cu crampoane

Merită să acordați atenție anvelopelor de iarnă cu crampoane. Acestea oferă cea mai fiabilă aderență cu zăpadă și gheață rostogolită. Inserțiile permit mașinii să mențină cursul și să minimizeze timpul de frânare în zonele cu gheață.

Conform cerințelor de siguranță, anvelopele cu crampoane trebuie montate pe toate roțile, nu doar pe cele motrice.

tipul de transport

Când vine vorba de tipul de transport, aceasta înseamnă că trebuie luați în considerare următorii indicatori:

- Gradul de greutate

- Lățimea anvelopei

- Înălțimea specifică a profilului

- Criteriul vitezei

Gradul de greutate este un parametru conceput pentru a indica presiunea maximă admisă asupra anvelopei în timpul funcționării. Acest indicator este indicat în valori numerice. Atunci când șoferii sunt în curs de a decide ce anvelope să cumpere, trebuie să țină cont de faptul că greutatea maximă admisă nu trebuie să depășească în niciun caz parametrul de greutate maximă înmulțit cu patru, calculat direct proporțional cu numărul de anvelope.

Lățimea anvelopei este unul dintre indicatorii importanți reflectați în etichetarea anvelopei, care este exprimată în cifre. Acest indice este în milimetri. Este important de reținut că funcția în cauză variază în funcție de jante sau vehicul. Aceasta înseamnă că cauciucul trebuie să fie poziționat corect pe disc. Mașinile, în funcție de marcă, au mai multe alternative în ceea ce privește diametrele roților și dimensiunile anvelopelor care sunt confortabile de utilizat. Alegerea finală ar trebui făcută în funcție de proprietățile de care aveți nevoie.

Înălțimea anvelopelor - afectează proprietățile anvelopelor. Având un profil mai înalt garantează un confort îmbunătățit, precum și rezistență la rupere. Anvelopele cu profil redus asigură manevrabilitate, stabilitate și tracțiune excepționale pe suprafețe de drum plane.

Criteriul vitezei nu este altceva decât viteza maximă admisă, conform căreia anvelopa își păstrează proprietățile practice. Dacă acest parametru este de mare importanță pentru dvs., atunci ar trebui să alegeți o pereche de anvelope mai scumpe, cu performanțe mai bune și durabilitate mai mare.

marca

Când căutați anvelopele potrivite, marca este importantă. Și adesea acesta este indicatorul pe care cumpărătorii îl pun în prim plan. Calitatea produselor și costul anvelopelor depind direct de producător. Atunci când caută anvelope, mulți proprietari de mașini preferă produsele care au echipat inițial mașina.

construcția anvelopelor

În funcție de tipul de construcție, anvelopele pot fi fie cu camere, fie fără ele. În acest moment, aproape întreaga gamă de anvelope este prezentată într-o versiune tubeless, astfel încât acest aspect nu va crea dificultăți în procesul de selecție. Se caracterizează prin prezența marcajului „Tubeless” sau a marcajului „TL”

benzi de rulare

Atunci când cumpărați o anvelopă, trebuie acordată o atenție deosebită modelului benzii de rulare. Adâncimea canelurilor, locația canelurilor și lățimea suprafeței anvelopei joacă nu cel mai mic rol în crearea stabilității mașinii. Forța de cuplare a anvelopei cu asfaltul, precum și viteza de frânare a mașinii în condițiile de deplasare pe asfalt ud sau pe drum cu o alergare cu zăpadă depinde în multe privințe de formatul benzii de rulare.

Imaginea care este creată de adâncirile pe benzi de rulare depinde în multe privințe de tipul anvelopei și de sezonalitatea unui produs.

Noutăţile partenerilor

comentarii: