image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Dodon, de la Minsk: „Nu împărțiți blana ursului care fuge prin pădure”; Liderul PSRM spune cine i-a plătit vizita în Belarus

Aflat în vizită la Minsk, unde l-a lăudat pe Lukașenko pentru modul cum a reprimat protestele opoziției, Igor Dodon a transmis un mesaj către forțele de dreapta „să nu se îmbete cu apă rece”.

„Cei care cred că dreapta va învinge... vă recomand să nu vă îmbătați cu apă rece, nu împărțiți blana ursului care fuge prin pădure! Euforia din alegerile prezidențiale a trecut, oamenii au înțeles cine este cine, dar și istoria ne demonstrează că atunci când dreapta a fost la guvernare, au fost perioade de criză pentru noi – furtul miliardului, închiderea școlilor, concesionarea aeroportului, stat capturat, creșterea corupției! Cetățenii înțeleg foarte bine și vor face o alegere corectă”, a declarat Dodon în cadrul vloggului său filmat la Minsk.

Liderul PSRM și-a reiterat laudele pentru Lukașenko, chiar dacă a provocat un val de critici dure la Chișinău după ce și-a manifestat admirația pentru modul brutal în care președintele belarus a acționat împotriva protestatarilor.

„Am avut o întrevedere foarte bună cu Lukașenko. Ca să știți poziția mea, cred că este un adevărat patriotși gospodar al țării sale. Datorită lui, Belarus de dezvoltă și prosperă ca stat. Ce ține de politica internă, nu mă bag, este treaba lor internă. Vreau să reiterez că Belarus este un exemplu de urmat”, a spus Dodon.

Acesta a adăugat că cheltuielile pentru vizita sa la Minsk au fost acoperite de partea belarusă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: