image
Sursa foto: privesc.eu

Usatâi, despre o eventuală demisie a premierului Chicu: „Este un joc politic ascuns; Vor mima un război între PD și PSRM”

Primarul de Bălți, Renato Usatâi, pretendent la funcția de președinte al RM, spune că actualul premier Ion Chicu și-ar putea depune în timpul apropiat demisia, dar nu de bună voie, ci în urma unei înțelegeri tacite dintre Igor Dodon și Partidul Democrat din Moldova.

Potrivit lui Renato Usatâi, o eventuală demisie a lui Ion Chicu ar surveni în urma unui „război politic” care ar fi mimat de PD și PSRM.

„Dodon face astăzi jocul înțelegând că va pierde alegerile prezidențiale ca să nu ajungă să rămână șomer pe foarte mult timp, el astăzi este gata și negociază cu Partidul Democrat. Ei acuma vor mima un război între ei, între PD și PSRM ca Dodon să arate că cetățenii vor alegeri anticipate și iată președintele țării face ceea ce vrea poporul. Este un joc politic ascuns la moment. Dodon vrea cât mai repede alegeri anticipate el știe că va pierde alegerile prezidențiale.(...) Dodon va iniția acest subiect cu PD, cel puțin discută acum aceste subiecte de 2 zile. Dodon spune „haideți să inițiem aceste ancitipate. Voi ve-ți spune că sunteți cu Europa voi spune că RM trebuie curățată”. Este un scenariu așa cum au fost în decursul acestor 30 de ani”, a declarat Renato Usatâi în studioul Jurnal TV, unde a fost invitat la emisiunea „Secretele Puterii”.

Renato Usatâi spune că o posibilă demisie a lui Chicu nu va veni din bunul simț al acestuia, ci doar la ordinul lui Dodon.

„Putem să ne așteptăm ca acesta demisie să fie jocul între Dodon și PD. În niciun caz nu va fi o demisie sinceră. El dacă avea soviste, avea simț cât de cât, el trebuia să-și dea demisia, ne mai vorbind ce s-a întâmplat cu COVID-19. El a spus că „nu, au fost numai rude, n-a fost dezbrăcatul miresei, nimeni nu s-a așezat la mire în brațe”. Este un joc stabilit. El așteaptă ca Dodon să-i spună să-și de-a demisia. Ei acuma vor imita că o fac în binele țării. (...) Urmează cu să emite un conflict între PD și PSRM. Iar PD-ul o pregătește pe Babuc la prezidențiale”, a conchis Usatâi.

Cei vizați în declarațiile făcute de Renato Usatâi nu au venit deocamdată cu o reacție.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: