image
Sursa foto: trinitas.tv

Biserica vs pandemia: Sute de preoți din țară au ținut și astăzi slujbe

În pofida interdicției clare de desfășurare a slujbelor cu participarea enoriașilor, aproape 300 de biserici din țară au ignorat restricția și au desfășurat și astăzi slujbe religioase.

Din cele 1441 de biserici care există în Republica Moldova, 787 și-au sistat activitatea, în timp ce altele 654 au desfășurat astăzi slujbe.

O parte dintre acestea au petrecut slujbe religoase doar cu participarea slujitorilor bisericii, însă în aproape 300 de biserici din țară astăzi au avut loc slujbe cu participarea enoriașilor.

„În 369 de biserici slujbele au avut loc doar cu participarea preoților, slujitorilor bisericii. Însă 285 de biserici au petrecut slujbe cu credincioși. În multe s-a respectat restricția de până la 3 persoane concomitent, dar în același timp multe au încălcat regula. Din păcate, poliția e nevoită să aplice sancțiuni. Dacă a fost posibil ca peste 900 de biserici să respecte, nu înțeleg de ce nu toți au respectat. Lumea bună credincioasă s-a conformat, regret că mulți nu au înțeles gravitatea problemei”, a declarat premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Acum două zile, autoritățile au interzis slujbele religioase cu participarea enoriașilor, după ce doi preoți au fost infectați cu virusul COVID-19, dar și după cazul scandalos legat de o excursie la mănăstirea Poceaev în plină pandemie, peste 20 de enoriași din acea excursie fiind ulterior diagnosticați cu noul coronavirus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: