image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Decizia care interzice accesul în parcuri și păduri va fi revizuită; Ciocoi: „Recunosc, nu a fost prea bine gândită”

Decizia care interzice accesul populației în parcuri, păduri și zone de agrement va fi revizuită la următoare ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale. Anunțul a fost făcut de premierul interimar Aureliu Ciocoi după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență.

„Recunosc în calitate de președinte al Comisiei situații excepționale că a fost o decizie nu foarte bine gândită în situația în care municipiile Chișinău, Bălți și, în general, Republica Moldova nu cade sub incidența lockdown-ului. Astfel de restricții sunt logice și își au locul când se impune izolarea totală la domiciliu”, a declarat Aureliu Ciocoi

Premierul interimar a anunțat că își asumă responsabilitatea ca la următoarea ședință a Comisiei să solicite revizuirea acestui punct.

„Am discutat în weekend și cu primarul capitalei cum să ajustăm necesitatea populației de a ieși în aer liber cu necesitatea respectării normelor pandemice. Vreau să atrag atenția că patrulele mixte nu au contramandat plimbările oamenilor, ci doar și-au limitat acțiunile la a atenționa populația să respecte restricțiile impuse de experți pe perioada pandemiei”, a mai spus Aureliu Ciocoi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: