image
Sursa foto: jurnaltv.md

VIDEO: Radu Marian: „A venit timpul ca cetățenii RM să demonstreze ce înseamnă o manifestație democratică”

După ce în centrul Chișinăului au avut loc mai multe proteste, organizate în special de partidul „Șor”, prin care a fost denaturată esența noțiunii de protest, a venit timpul ca cetățenii RM să demonstreze ce înseamnă o manifestație cu adevărat democratică. La Adunarea Națională în susținerea parcursului european al RM vor fi invitate toate forțele politice pro-europene, personalități, oameni de cultură, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la Jurnal TV.

„Ceea ce mi se pare important în apelul făcut de șefa statului, este că acest apel a fost adresat în primul rând cetățenilor RM, forțelor politice pro-europene, pro-reformă și tuturor actorilor care sunt interesați de promovarea acestui model de dezvoltare a Republicii Moldova. Mă bucur că adresarea a fost făcută și pentru partidele politice. Aderarea noastră la Uniunea Europeană nu este o opțiune a unui singur partid politic, este o opțiune a Republicii Moldova, pentru a se moderniza, pentru a se apropia de familia și valorile europene. Urmează în următoarea perioadă să vedem cum fiecare dintre noi va contribui la acest efort național care, din păcate, a lipsit pe parcursul mai multor ani”, a menționat directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Iulian Groza.

Deputatul PAS, Radu Marian a precizat că pe moment Republica Moldova se bucură de o mare atenție din partea comunității europene și Adunarea Națională de la 21 mai va fi o ocazie ca și cetățenii să demonstreze că-și doresc să fie parte a familiei europene.

„Atenția de care are parte RM e mult mai mare după invazia rusă în Ucraina, dar și după ce au venit la guvernare politicieni care sunt pro-reforme, integri, care sunt pro-europeni. Avem parte de această atenție și trebuie să o valorificăm. Este evident că și evenimentul de la 1 iunie, acel summit istoric la care vor veni mulți lideri europeni aici în RM, va fi o ocazie să demonstrăm că alegerea cetățenilor este una clară”, a spus Radu Marian.

Adunarea Națională este importantă și în contextul acțiunilor pe care le fac aceste grupări criminale, care au distorsionat și și-au bătut joc de tot ce înseamnă noțiunea de protest. A venit timpul ca cetățenii Republicii Moldova să demonstreze ce înseamnă de fapt o manifestare democratică”, a mai spus deputatul.

Amintim că președintele Maia Sandu, a anunțat organizarea la 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a Adunării Naționale „Moldova Europeană” la care cetățenii sunt îndemnați să-și exprime decizia clară de a fi parte a familiei europene. Șefa statului a anunțat că va discuta în perioada următoare cu forțele politice pro-europene, cu societatea civilă, mediul academic, detalii legate de acest eveniment.

Emisiunea „Ora expertizei” poate fi urmărită integral mai jos.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: