image
Sursa foto: jurnal.md

Nantoi cere Ministerului Justiției să intervină în programul PSRM: „Este un atentat la suveranitatea RM”

Deputatul Oazu Nantoi solicită Ministerului Justiției să intervină, în baza legii cu privire la partidele politice, pentru eliminarea din Programul PSRM a prevederilor anti-constituționale care se referă la reglementarea transnistreană. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing.

La 30 ianuarie 2020 la Chișinău a avut loc Congresul pierdanților, mai bine zis Congresul socialiștilor la care nu doar Igor Dodon a revenit în fotoliul președintelui al acestui partid dar a fost adoptat și noul program al PSRM. Este bine cunoscut faptul că acest partid de când a trecut în proprietatea privată a lui Igor Dodon imediat s-a poziționat în calitate de partid antistatal care sub pretextul de soluționare a conflictului din raioanele de est ale RM a început să promoveze ideea perfidă de așa zisa federalizare.

În 2013 mi-a fost înmânată broșura partidului chiar de Igori Nicolaevici Dodon... Circa un an în urmă în incinta Parlamentului eu am cerut categoric ca acest partid să renunțe la ideea de federalizare și să excludă această prevedere din program deoarece ideea de federalizare este un scenariu străin care prevede distrugerea și subjugarea RM sub interesele străine”, menționează deputatul.

Nantoi susține că în noul program, PSRM pledează pentru revenirea la implementarea memorandumului din 1997 privind principiile normalizării situației dintre RM și Transnistria, așa zisul memorandum Primakov.

Oazu Nantoi îi solicită ministrului Justiției Fadei Nagacevschi să intervină.

Oazu NantoiOazu Nantoi
Oazu NantoiOazu Nantoi

Noutăţile partenerilor

comentarii: