image
Sursa foto: Profimedia Images

Ucigașul lui Kim Wall, jurnalista atacată la bordul unui submarin în timp ce lua un interviu, a încercat să evadeze

Constructorul danez de submarine Peter Madsen, condamnat pentru uciderea jurnalistei Kim Wall, a fost prins în timp ce încerca să evadeze din închisoare, informează BBC.

Poliția a anunțat că a capturat un bărbat aflat în apropierea penitenciarului Herstedvester și acesta s-a dovedit a fi Madsen. Imagini de la fața locului îl arată pe Madsen înconjurat de poliție lângă închisoare.

Un clip video filmat de un jurnalist de la Ekstrabladet îl prezintă pe Madsen sprijinit de un gard cu o centură la brâu. Potrivit presei daneze, Madsen le-a spus polițiștilor că are o bombă. Geniștii au sosit la fața locului și la scurt timp Peter Madsen a fost capturat.

Peter Madsen a fost condamnat pentru uciderea jurnalistei Kim Wall, după ce aceasta s-a îmbarcat submarinul său pentru un interviu, în 2017. Corpul mutilat al femeii a fost găsit pe o plajă, 11 zile mai târziu.

Madsen a fost condamnat la închisoare pe viață, ceea ce înseamnă că ar urma să facă aproximativ 17 ani de închisoare, potrivit presei daneze, scrie digi24.ro.

Cine a fost Kim Wall

Peter Madsen a susținut că moartea jurnalistei la bordul submarinului său a fost accidentală, însă această ipoteză a fost respinsă de instanță. Ulterior, Madsen a recunoscut în fața unui jurnalist că vina îi aparținea.

Kim Wall era o jurnalistă freelance care colabora cu numeroase publicații, deplasându-se în țări precum Coreea de Nord sau Uganda în scop profesional.

Când s-a îmbarcat pe submarinul de 40 de tone al lui Madsen urma să facă un ultim reportaj din Danemarca, înainte de a se muta în Beijing.

Pe 11 august 2017, Peter Madsen a fost arestat după scufundarea submnarinului UC3 Nautilus și dispariția lui Kim Wall, văzută ultima dată în viață la bordul său. Inițial, Madsen a spus că a lăsat-o pe jurnalistă la mal, cu o noapte înainte să se scufunde submarinul. Apoi și-a schimbat declarația și a susținut că femeia a avut un accident la bord și că a înmormântat-o în mare. Potrivit poliției daneze, submarinul UC3 Nautilus a fost scufundat intenționat, deși Madsen susținea că a existat o problemă tehnică.

Noutăţile partenerilor

comentarii: