image
Sursa foto: Profimedia

Nick Kyrgios și-a aflat sancțiunea după ce a înjurat în fața Familiei Regale, la Wimbledon

Australianul Nick Kyrgios (27 de ani, locul 45 ATP) a jucat prima finală de Grand Slam din carieră, la Wimbledon.

Nick Kyrgios a pierdut în patru seturi în fața sârbului Novak Djokovic, scor 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3).

Deși a impresionat prin jocul său la Wimbledon 2022, Nick Kyrgios și-a atras numeroase critici pentru comportamentul său în timpul partidelor.

Excentricul jucător din Australia deține recordul privind amenzile primite la Wimbledon 2022.

După meciul cu britanicul Paul Jubb, din primul tur, în care s-a certat cu oficialii și a scuipat către un spectator, Kyrgios a fost sancționat cu 10.000 de euro.

După confruntarea cu grecul Stefanos Tsitsipas, din turul trei, Nick Kyrgios a fost amendat cu 4.000 de euro de organizatorii turneului, pentru că a făcut un gest obscen.

În timpul finalei cu Novak Djokovic, Nick Kyrgios și-a pierdut cumpătul în repetate rânduri și a fost surprins când urla la cei din loja sa pentru lipsa de reacția și, mai ales, a ieșit în evidență când i-a cerut arbitrului de scaun să evacueze o spectatoare pentru că ”e beată”.

Pentru o altă obscenitate, Nick Kyrgios a fost amendat cu 4.000 de euro, potrivit presei engleze.

În tribunele Arenei Centrale, în Loja Regală, au fost prezenți Kate Middleton, prințul William și fiul lor în vârstă de 8 ani, prințul George.

Prin urmare, Nick Kyrgios a fost taxat cu 18.000 de euro pentru ieșirile necontrolate de la Wimbledon 2022.

Totuși, suma pe care trebuie să o achite pentru amenzi este infimă în compariție cu premiul pe care Nick Kyrgios îl primește pentru că a ajuns în finala de la Wimbledon.

Astfel, australianul primește un cec de 1.29 milioane de dolari. Novak Djokovic, în schimb, campion pentru a șaptea oară la Londra, va încasa 2.5 milioane de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: