image
Sursa foto: Getty Images

Au bătut palma! Liverpool a luat un fotbalist de la Bayern Munchen

"Telenovela" transferului lui Thiago Alcantara la Liverpool a ajuns la final! Formaţia lui Jurgen Klopp a ajuns la un acord cu Bayern Munchen, iar mijlocaşul de 29 de ani va evolua pe Anfield, din acest sezon.

Liverpool va plăti în schimbul lui Thiago Alcantara 30 de milioane de euro, anunţă jurnalistul James Pearce.

Informaţia a fost confirmată şi de jurnalistul german Christian Falk, un apropiat al lui Bayern Munchen.

Spaniolul născut în Italia mai avea contract până în 2021 cu echipa care domină fotbalul german, astfel că Bayern se va mulțumi ”doar” cu 30 de milioane de euro în schimbul său.

Thiago vine la Liverpool din postura de câștigător al Ligii Campionilor.

Fotbalistul de 29 de ani a fost principala ţintă a lui Jurgen Klopp pe piaţa transferurilor în această vară. Antrenorul german şi-a văzut astfel visul împlinit, iar noul fotbalist va evolua la mijlocul terenului, cel mai probabil alături de Fabinho şi de Henderson. Concurenţa va fi mare pentru linia de 3 de la mijloc, acolo unde Klopp îi mai are la dispoziţie pe Wijnaldum şi Keita.

Thiago Alcantara, crescut la celebra academie La Masia, de la Barcelona, evolua din 2013 la Bayern Munchen, club cu care a câștigat, printre altele, șapte titluri în Bundesliga, 4 Cupe ale Germaniei şi UEFA Champions League, în sezonul recent încheiat.

Cotat la 48 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt, Thiago Alcantara a evoluat în carieră doar la două echipe: Barcelona şi Bayern Munchen.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: