image
Sursa foto: OMS Moldova

10 morți și 366 de noi îmbolnăviri de Covid timp de o zi în Republica Moldova; Bilanțul celor infectați ajunge la 11100

Bilanțul cetățenilor RM infectați cu noul Coronavirus continuă să crească alarmant, ajungând la 11.093 de cazuri.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost confirmate alte 366 de cazuri de COVID-19, dintre acestea doar 8 în Transnistria.

În total, au fost efectuate 1646 de teste pe parcursul zilei de astăzi, dintre care primar – 1404 şi repetat – 242.

Din numărul total de cazuri din această zi, 21 sunt lucrători medicali: medici – 8, asistenți medicali – 9, personal auxiliar – 4.

Alte 157 persoane au fost tratate și externate. În total, 6229 persoane s-au vindecat de COVID-19.

Totodată, Ministerul Sănătății anunță despre încă trei decese, numărul celor decedați astăzi ridicându-se la 10, iar numărul total de decese - la 385.

Ultimele victime sunt trei femei, una din Chișinău și două din nordul țării.

În primul caz este vorba despre o femeie de 72 ani, din mun. Bălți, internată la data de 4 iunie la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: diabet zaharat, anemie cronică ferum difictară, edem cerebral.

Altă femeie, de 53 ani, din raionul Fălești, a fost internată la data de 7 iunie, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate, cardiomiopatie mixtă.

A treia victimă, o femeie de 59 ani, din mun. Chișinău, fusese internată la data de 1 iunie , la Spitalul Clinic Municipal “Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, hepatită reactivă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: