image
Sursa foto: mai.gov.md

Ultimă oră! Resturi de rachetă, descoperite la Briceni; Provine din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei

Urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra Ucrainei, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit, în această după amiază, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete provenite din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

Din cauza bombardamentelor asupra Ucrainei, IGPF a pus în aplicare planul de contingență și a sporit numărul patrulelor de poliției pe zona de frontieră cu Ucraina, cu observarea spațiului aerian și a fâșiei verzi de frontieră cu Ucraina.

Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat serviciul de urgență 112, precum și echipele Bombteh ale IGP. De asemenea, a fost anunțată și procuratura raionului Briceni. IGSU și Poliția de Frontieră asigură perimetrul și pregătesc asistența pentru echipele de investigare și verificare ale Bombteh IGP și ale procuraturii.

Este cel de-al 3 caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova. Ca și în cazurile precedente, se întreprind toate acțiunile necesare, conform procedurii, de către instituțiile abilitate.

mai.gov.mdmai.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: