image
Sursa foto: privesc.eu

Maia Sandu, despre alegerea lui Țurcan în fruntea CC: „Avem dubii rezonabile să presupunem că votarea a fost una viciată”

Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav care știrbește și mai mult încrederea în unica instituție de jurisdicție constituțională din țară.

Este declarația premierului Maia Sandu după alegerea lui Vladimir Țurcan în calitate de președinte al Curții Constituționale.

„Avem dubii rezonabile să presupunem că votarea a fost una viciată, de aceea solicit ca fiecare judecător să spună public pentru cine și-a dat votul”, a declarat Maia Sandu.

„În situația în care acest lucru nu se va întâmpla, ne rezervăm dreptul să acționăm în consecință. Nu putem permite ca procesul de dezoligarhizare a statului împotriva regimului Plahotniuc să se sfârșească cu preluarea controlului asupra unei instituții-cheie de către o altă forță politică, indiferent care ar fi aceasta”, a adăugat premierul.

Un comunicat publicat pe pagina web a Curții Constituționale a anunțat astăzi că Vladimir Țurcan a fost ales președinte al CC prin vot secret, cu majoritatea voturilor judecătorilor.

În calitate de judecător care va exercita funcţiile preşedintelui CC în absenţa acestuia a fost aleasă Liuba Şova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: