Potrivit informațiilor oferite de premierul Ion Chicu, din cele 1062 de lăcașe monitorizate ieri de poliție, 375 au desfășurat slujbe în interiorul bisericilor, 382 de preoți au desfășurat slujbe în aer liber, iar 305 slujitori bisericești, „cei mai conștienți”, au desfășurat slujbe, fie fără participarea enoriașilor, fie că le-au anulat.

„Situația celor 375 de lăcașe sfinte care au activat ieri și au efectuat slujbe în interior denotă o lipsă de responsabilitate. Noi vom discuta în cadrul ședinței Comisiei situații excepționale pașii următori. Observ cu mare regret că slujitorii bisericilor respective nu manifestă respect și înțelegere în primul rând față de medicii noștri care luptă și repară erorile întregii societăți. Sper ca nimeni din acei preoți care au desfășurat ieri slujbe să nu se infecteze și să nu vină la instituțiile medicale, pentru că medicii vor avea o cu totul altă atitudine, îi vor ajuta”, a menționat Ion Chicu.

În context premierul a lansat un apel către toată societatea, să respecte munca medicilor care, potrivit lui, „sunt la limita forțelor de a face față acestei epidemii”.

Amintim că la momentul actual în RM sunt confirmate 109 cazuri de coronavirus.