image
Sursa foto: privesc.eu

Arina Spătaru: Moratoriul lui Dodon sau împăratul gol

Președintele Republicii Moldova a propus moratoriul partidelor politice pe timp de criză pandemică în Republica Moldova. Zice: „Veniți, să discutăm; veniți cu propuneri, haideți să lăsăm luptele politice după criză.” Pentru mine moratoriul la moment ar fi o undă verde pentru dezmăț. Și am să vă aduc câteva exemple actuale.

1. Asumarea rușinoasă a prim-ministrului, care a trecut prin Comisia pentru Situații Excepționale trei proiecte de legi, care nu au nimic comun cu acordarea suportului populației pe timpul pandemiei de COVID 19 în Republica Moldova. Va închipuiți ce va fi atunci când va exista un astfel de moratoriu?

2. Cu un prim-ministru de buzunar și cu o majoritate docilă, care nu se prezintă la ședințele plenare ale Parlamentului și care îndeplinește toate mofturile președintelui, la ce bun moratoriu? Nu cumva președintele distrage astfel atenția de la lucrurile care devin tot mai evidente?

3. Pe 2 aprilie, când am fost invitați toți deputații de către președinta Parlamentului la ședința plenară a Parlamentului, au venit doar deputații din opoziție, inclusiv și noi, cei din Platforma DA. Cei din majoritatea parlamentară au zis că nu vor să-și expună pericolului viața și sănătatea lor și a celor dragi. Se pare că știau ei pe atunci că în Parlamentul Republicii Moldova, printre cei ce muncesc, a fost depistată cel puțin o persoană testată pozitiv la Covid 19. Rău este faptul că noi am aflat despre situația dată după ce am revenit în familii din Parlament și posibli, unii din noi au comunicat și cu alte persoane.

Oare acesta era cel de al patrulea scenariu, despre care vorbea președintele, când ne convingea de la televizor că totul e sub control?

Poate nu-i este suficient că a înlăturat activitatea PARLAMENTULUI în perioada de criza pandemică și a trecut la înlăturarea fizică a deputaților care bat alarma?

Dar poate împăratul începe a înțelege că i se micșorează împărăția? Probabil că se teme că în curând toți vor înțelege că ÎMPĂRATUL ESTE GOL!

Arina Spătaru

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: