image
Sursa foto: Profimedia Images

După inundațiile catastrofale, China este lovită și de un taifun masiv

Metropola chineză Shanghai și alte regiuni de coastă din apropiere au anulat toate zborurile, au încetinit sau suspendat cursele de tren și închis zone comerciale în așteptarea taifunului In-fa, care a lovit țărmul duminică, conform Reuters.

Taifunul a lovit țărmul în districtul Putuo al orașului Zhoushan, unul dintre marile porturi din provincia de pe coasta de est a Chinei, Zhejiang, la ora locală 12:30, duminică, conform autorităților locale și Administrației Meteorologice Chineze.

Puternica furtună lovește în contextul în care China deja trece printr-o situație dificilă generată de inundațiile și furtunile foarte puternice din centrul țării care au făcut cel puțin 58 de victime și au forțat mutarea a peste un milion de oameniâ, scrie digi24.ro.

„Vom face orice efort pentru a asigura siguranța vieților și proprietăților oamenilor și vom face tot pentru a minimiza pierderile. Ne străduim să atingem obiectivul de a nu avea decese și de a avea cât mai puține pierderi economice și oameni răniți”, susțin autoritățile din regiune.

Administrația Meteorologică din China transmite că taifunul traversează zona cu o viteză de 15 kilometri pe oră, iar viteza vântului este de 38 de metri pe secundă, echivalentul a 137 de kilometri pe oră, conform Reuters.

El va călători nord, de-a lungul coastei Zhejiang, trecând prin Shanghai și ajungând regiunea nord-estică Jiangsu până la sfârșitul zilei.

Zhejiang a ridicat nivelul de alertă la maximum și a închis școli, spații comerciale și a închis traficul acolo unde a fost necesar.

Noutăţile partenerilor

comentarii: