image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon nu se teme de suspendare: „Nicio șansă; PD și PSRM dețin majoritatea”

Igor Dodon susține că nu știe deocamdată dacă va participa la alegerile prezidențiale, dar va insista ca acestea să se desfășoare la toamnă, chiar dacă Republica Moldova va fi lovită de un nou val de COVID-19.

După apariția imaginilor video făcute publice de deputatul Iurie Reniță în care Igor Dodon primește bani de la fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, și mâna dreaptă a acestuia, Serghei Iaralov, mai mulți deputați susțin inițierea procedurii suspendării șefului statului.

Igor Dodon îi atenționează că pentru suspendarea președintelui Republicii Moldova este necesar de 67 de voturi în Parlament, iar acest lucru este imposibil. Igor Dodon a menționat în emisiunea „Președintele Răspunde” că procedura de suspendare a sa, nu are nicio șansă.

Pentru a suspenda președintele trebuie 67 de voturi în Parlament, procedura nu este deloc simplă, în primul rând noi socialiștii avem 37 de voturi, cu democrații împreună avem 52 de voturi, evident că orice fel de procedură de acest tip nu are nicio șansă”, a menționat Dodon.

Președintele s-a referit și la alegerile prezidențiale din toamnă care vor avea loc pe 1 noiembrie, menționând că în cazul unui nou val de COVID-19 iar Parlamentul va declara stare de urgență, el va insista ca acestea să aibă loc.

Dacă Parlamentul va declara stare de urgență, atunci, potrivit Constituției, toate alegerile se anulează sau se amână. Astfel, dacă toamna vor fi multe cazuri de coronavirus, vom fi nevoiți să amânăm alegerile. Eu însă voi insista ca totuși alegerile să se desfășoare toamna”, a declarat șeful statului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: