image
Sursa foto: AP

Cazul tinerei acuzate de SUA de SPIONAJ în favoarea Rusiei: Maria Butina a primit SENTINŢA; Cât va sta în închisoare

Maria Butina, o fostă agentă rusă acuzată de infiltrare în grupuri politice cu scopul de a influenţa politicile americane, a fost condamnată la 18 luni în închisoare de un tribunal federal din Statele Unite, relatează site-ul cotidianului The Guardian citat de Mediafax.

După ce sentinţa de 18 luni se va termina, Butina, în vârstă de 30 de ani, va fi expulzată, a decis tribunalul american.

Maria Butina, care a fost reţinută vara trecută, a recunoscut că a conspirat pentru a acţiona ca un agent pentru Rusia. În luna decembrie aceasta a început să coopereze cu autorităţile americane.

Procurorii nu consideră acţiunile ei un spionaj tradiţional, însă sunt îngrijoraţi că aceasta reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Avocaţii lui Butina au declarat că sentinţa este exagerată, afirmând că aceasta a fost o studentă ambiţioasă, dar naivă, care nu a ştiut că trebuie să se înregistreze ca agent secret pentru un Guvern din afara SUA.

Ambasada rusă la Washington a răspuns la sentinţă, spunând despre Butina că este "un prizonier politic, o victimă a provocărilor serviciilor speciale şi folosirii arbitrare a legislaţiei de către SUA".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: