image
Sursa foto: INSP

FOTO // INSP demarează operațiunea „Pietonul”: Cetățenii care nu vor respecta regulile de circulație vor fi sancționați

Începând cu ziua de astăzi și până la finele lunii, INSP intensifică operațiunea „Pietonul”. Zilnic, în municipiul Chișinău, are loc cel puțin un accident rutier cu implicarea unui pieton. Așa arată datele statistice înregistrate în 9 luni ale anului, mai exact, 349 de accidente rutiere, soldate cu 21 de persoane decedate și 354, traumatizate.

„Vrem prin intermediul acestei operațiuni de a responsabiliza pietonii cu privire la riscul la care se supun atunci când trec strada oriunde, dar și șoferii să fie atenți, atunci când un pieton trece drumul”, informează INSP.

Cetățenii care nu vor respecta regulile de circulație vor fi sancționați conform legislației în vigoare, ca și cei peste 9 000 de pietoni, care au fost amendați, pe parcursul a 9 luni pe teritoriul țării, pentru traversarea drumului în locuri interzise și cei peste 7000 de conducători auto care nu au cedat trecerea legală a pietonilor.

Pentru a nu nimeri în nici una dintre datele anunțate, oamenii legii recomandă să:

-traversați strada doar la trecerile pentru pietoni, cât și la culoarea verde a semaforului;

-pe timp de noapte să purtați haine ce conțin elemente reflectorizante;

- reduceți limita de viteză în apropierea zonelor pietonale, conduceți mijlocul de transport cu maximă prudență și cedați trecerea legală pietonilor.

INSPINSP
INSPINSP
INSPINSP
INSPINSP
INSPINSP
INSPINSP
INSPINSP

Noutăţile partenerilor

comentarii: