Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

FOTOREPORTAJ // Victimele Holocaustului, comemorate la Chișinău; „Să uiţi, să taci - printre cele mai mari păcate”

Reprezentanții asociațiilor de evrei, politicieni, diplomați și oameni de rând au depus flori la Memorialul victimelor fascismului din Chișinău, azi, la 75 de ani de la eliberarea celui mai mare lagăr nazist de concentrare, din Auschwitz-Birkenau.

La Memorialul victimelor fascismului au venit și reprezentanți ai conducerii țării, ambasadori, deputați, lideri ai comunității evreiești și ai comunității de romi.

HolocaustHolocaust

HolocaustHolocaust

Iulia Şeiman, directorul comunității evreiești din Republica Moldova, a declarat, citându-l pe Elie Wiesel, supraviețuitor al Holocaustului, că „să uiți, să taci, să fii indiferent la cele din jurul tău sunt unele dintre cele mai mari păcate”.
„Holocaustul a fost un rezultat al cooperării dintre două regimuri dictatoriale”, a declarat ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk.

HolocaustHolocaust

„Trebuie cu toate prilejurile să combatem antisemitismul, să combatem discursul bazat pe ură. Trebuie să combatem orice formă de rasism și xenofobie”, a menționat și ambasadorul român, Daniel Ioniță.

HolocaustHolocaust

La eveniment au fost prezenți și deputați ai Blocului ACUM.

HolocaustHolocaust

HolocaustHolocaust

„Datoria noastră, a fiecărui cetățean în parte, este să păstrăm memoria și să acționăm împotriva oricăror forme a intoleranței, discriminării, rasismului, antisemitismului și xenofobiei”, a declarat speakerul Zinaida Greceanâi.

HolocaustHolocaust

La evenimentul de comemorare au fost instalate mai multe panouri cu mesaje despre Holocaust.

HolocaustHolocaust

HolocaustHolocaust

Data comemorării victimelor Holocaustului a fost stabilită de Organizația Națiunilor Unite în anul 2005 cu scopul prevenirii crimelor împotriva umanității.

HolocaustHolocaust

Holocaust este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, de toate vârstele, majoritatea din Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler și de colaboratorii acestuia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: