image
Sursa foto: greencity.md

Ultima oră: Victor Parlicov - ministru al Energeticii; Primele nume confirmate în Guvernul Recean

UPDATE 16:49 // Expertul în energetică Victor Parlicov, fost șef al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, va fi ministru al Energeticii în Guvernul Recean. Prin urmare, Ministerul pentru Infrastructură și Dezvoltare Regională ar urma să fie divizat, iar Parlicov să preia domeniul energetic.

UPDATE 15:54 // Și Ala Nemerenco rămâne în noul Guvern. Aceasta va continua să conducă Ministerul Sănătății și în Guvernul Recean.

UPDATE 15:26 // Încă un ministru din Guvernul Gavrilița își păstrează fotoliul și în Guvernul Recean. Este vorba despre Anatolie Nosatâi, ministru al Apărării.

UPDATE 13:23 // Și Dumitru Alaiba se va regăsi în Guvernul Recean. Acesta va rămâne la cârma Ministerului Economiei, ne-au confirmat sursele din cadrul formațiunii.

UPDATE 12:33 // Vladimir Bolea este un alt ministru care se va regăsi și în următorul Guvern. Sursele Jurnal ne-au spus că acesta va rămâne ministru al Agriculturii.

Știrea inițială:

Reprezentanții partidului de guvernare se întrunesc în această după-amiază pentru a discuta componența cabinetului de miniștri pe care îl va propune Dorin Recean, iar sursele Jurnal ne-au confirmat primul nume care se va regăsi pe listă.

Astfel, Nicu Popescu va fi propus ministru de Externe, funcție pe care a deținut-o și până la demisia Guvernului Gavrilița.

Pe parcursul zilei, Jurnal.md va reveni și cu alte nume din lista următorului Guvern.

Amintim că Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcția de premier vineri, 10 februarie. În aceeași zi, Maia Sandu a înaintat candidatura lui Dorin Recean pentru această funcție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: