image
Sursa foto: Getty Images

Luka Modric a câștigat Balonul de Aur: Cum arată podiumul

Balonul de Aur 2018 a fost anunțat luni, într-o gală care a avut loc la Paris. Croatul Luka Modric a fost desemnat cel mai bun jucător din lume.

Modric a devenit primul jucător croat care a câștigat Balonul de Aur. Portughezul Cristiano Ronaldo s-a clasat pe locul 2, în timp ce Antoine Griezmann s-a clasat pe locul 3. Lionel Messi a terminat doar pe locul 5, starul argentinian fiind devansat și de Kylian Mbappe.

Vizibil marcat, croatul a avut un discurs emoţionant în momentul în care a primit cea mai importantă distincţie individuală din fotbalul mondial.

Câştigător al Ligii Campionilor cu Real şi finalist la Campionatul Mondial, Modric a devenit primul croat care câştigă trofeul în cei 63 de ani de când se acordă cunoscutul premiul.

Un fotbalist exemplu, mijlocaşul merită pe deplin să fie numit cel mai bun din lume în 2018, chiar dacă există fotbalişti mult mai talentaţi şi mai decisivi pentru echipele lui. Dar anul acesta a fost al lui Modric, iar acesta a dat dovadă că este, dincolo de un fotbalist enorm, şi un om deosebit. Iată primele gânduri ale lui Modric după câştigarea Balonului de Aur.

"Este o senzaţie unică, e dificil să transmit în cuvinte ceea ce simt. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut: colegi, tehnicienii de la Real Madrid şi de la naţionala Croaţiei. De asemenea, le mulţumesc celor care m-au votat şi nu în ultimul rând familiei mele, soţiei, copiilor. Când eram mic, aveam un vis, ca orice copil. Mă vedeam jucând la echipe mari şi câştigând trofee. Ceea ce mi s-a întâmplat acum, să câştig Balonul de Aur e mai mult decât am visat când eram copil", a spus Modric.

La 33 de ani, Modric e un fotbalist extrem de matur, care ştie că doar talentul nu e suficient pentru a ajunge în top.

"Am realizat că munca grea, perseverenţa şi încrederea în tine sunt baza pentru lucrurile măreţe pe care le realizezi. Nu a fost deloc un drum uşor, important e să fii pregătit şi să nu ratezi oportunităţile care ţi se ivesc", a mai spus Modric.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: