image
Sursa foto: Profimedia

Tren frigorific plin cu soldați ruși omorâți în Ucraina, lăsat în urmă de armata lui Putin; Moscova refuză să îi revendice

Un tren plin cu cadavre ale militarilor ruși morți în Ucraina a fost lăsat în urmă de trupele lui Putin care s-au retras din regiunea Kievului, pe care nu au reușit să o cucerească. Un colonel ucrainean a spus că Moscova a refuzat să-și revendice propriii morți, asta în condițiile în care Ucraina susține că a ucis peste 25.000 de mii de soldați, iar Rusia a recunoscut doar aproximativ 1.300 de morți.

Al-Jazeera a obținut dreptul de a filma un tren plin cu cadavre „nerevendicate”, lăsate în urmă de trupele ruse care s-au retras din regiunea Kievului, pe care nu au reușit să o cucerească, transmite Digi24.

În imagini se văd mai mulți saci albi cu cadavre, într-un vagon de tren, iar însemnele arată că este vorba de soldați ruși. Potrivit imaginilor prezentate de Al-jazeera, asupra lor au fost găsite inclusiv bijuterii furate de la civili.

dd
ProfimediaProfimedia

„Era un parașutist de la trupele de elită. Aceste bijuterii au fost găsite asupra lui, probabil furate de la civilii ucraineni”, se arată în materialul Al-Jazeera.

Un colonel din armata ucraineană a declarat pentru Al-Jazeera că Ucraina îi tratează pe soldații ruși morți mai bine decât îi tratează soldații ruși pe civilii ucraineni.

„Fiecare trup este o dovadă a crimelor de război. Dacă Rusia refuză să îi ia înapoi, Ucraina îi va îngropa pe cheltuiala sa proprie”, a declarat colonelul Volodimir Liamzin pentru Al-Jazeera.

Noutăţile partenerilor

comentarii: