image
Sursa foto: Profimedia

S-a stabilit prima semifinală la Australian Open pe tabloul masculin

Rusul Karen Khachanov și grecul Stefanos Tsitsipas s-au calificat marți în semifinale la Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Karen Khachanov (26 de ani, 20 ATP) a beneficiat de abandonul americanului Sebastian Korda (22 de ani, 31 ATP), la scorul de 7-6, 6-3, 3-0 pentru rus.

Khachanov ajunge în premieră în semifinale la Australian Open. Este a doua semifinală de Grand Slam din cariera rusului, după US Open 2022.

Grecul Stefanos Tsitsipas (24 de ani, 4 ATP) a trecut de cehul Jiri Lehecka (21 de ani, 71 ATP), scor 6-3, 7-6 (2), 6-4.

Tsitsipas nu a cedat niciodată serviciul și a reușit 36 de lovituri câștigătoare (28 de erori neforțate).

Tsitsipas bifează a patra semifinală din carieră la Australian Open, dar n-a ajuns niciodată în finală. Grecul a jucat o singură finală de Grand Slam, Roland Garros 2021, pierdută în fața sârbului Novak Djokovic, în cinci seturi.

Karen Khachanov și Stefanos Tsitsipas se vor înfrunta pentru a șaptea oară. Grecul s-a impus de cinci ori, ultima dată pe zgura de la Roma, în 2022.

În cealaltă semifinală de la Australian Open se vor înfrunta câștigătorii din partidele Ben Shelton (SUA, 89 ATP) – Tommy Paul (SUA, 35 ATP) și Andrey Rublev (Rusia, 6 ATP) – Novak Djokovic (Serbia, 5 ATP), programate miercuri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: