image
Sursa foto: IGSU

Salvatorii au început demontarea plăcilor de beton de pe blocul avariat din Otaci

În această dimineaţă, angajaţii IGSU au reluat lucrările în preajma blocului avariat din oraşul Otaci. Salvatorii au misiunea demontării plăcilor de beton, care atârnă de pe blocul avariat.

Potrivit IGSU, la faţa locului angajaţii Inspectoratului vor utiliza o autoscară cu braţ cotit pentru a demonta cu maximă siguranţă materialele constructive, care reprezintă risc sporit.

Pentru efectuarea lucrărilor complexe activează echipe de alpinişti dar şi echipaje de salvatori competenţi în domeniul lucrărilor de deblocare. În total în misiune sunt implicaţi 70 de angajaţi IGSU cu 7 unităţi de tehnică.

Pentru gestionarea şi monitorizarea situaţiei continuă funcţionarea la faţa locului a Celulei de Criză.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie, 46 de persoane, inclusiv 11 copii, au fost evacuaţi de salvatori, înainte ca scara unui bloc cu nouă etaje să se surpe. 

Totodată, prim-ministrul Maia Sandu a dat indicații ca toate școlile, grădinițele, precum și blocurile din localitățile care au avut de suferit în urma ploilor să fie verificate de către specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

În curând, Guvernul urmează să stabilească cum va compensa pagubele oamenilor din blocul prăbușit de la Otaci, care au rămas fără casă. Este vorba de spațiu locativ, dar și de resurse financiare pentru existență.

IGSUIGSU

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: