image
Sursa foto: jarun011

Pasagerii avionului în care s-a aflat femeia infectată cu COVID-19 nu au voie să iasă din RM; 45 de persoane, cu risc înalt

Din cei 145 de pasageri ai cursei Wizz Air, W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată la Chișinău pe 7 martie, 45 au fost contactați pe parcursul nopții și anunțați că sunt obligați să se afle în carantină la domiciliu timp de 14 zile.

Despre aceasta a anunțat Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la ședința națională extraordinară de Sănătate Publică.

„Este vorba de 145 de pasageri de pe ruta respectivă, dintre care 10 sunt cetățeni ai Ucrainei. Prin canale diplomatice am anunțat autoriățile din Ucraina. Conform recomandărilor OMS, suntem obligați ca persoanele cu risc înalt, și în cazul dat este vorba de persoanele aflate în apropierea femeii infectate, cu două scaune în față și două în spate și lateral, să le tratăm ca persoane cu risc înalt, supuse unui regim de carantină la domiciliu”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

„Pe parcursul nopții, am apelat un cerc de 45 de persoane care sunt în vizorul ministerului și i-am atenționat despre cazul confirmat de coronavirus, despre obligativitatea acestora de a nu părăsi domiciliul. Vor fi monitorizați zilnic de medicul de familie și au în responsabilitate să-și realizeze termometria de trei ori pe zi. Cu regret, unii dintre aceștia ne-au spus că vor să părăsească țara. Vom luat toate mărurile ca acest lucru să nu se întâmple”, a adăugat aceasta.

Totodată, potrivit ministrului Sănătății, toate fișele epidemiologice care au fost completate au fost deja trasmise medicilor de familie pentru a realiza monitorizarea la domiciliu timp de 14 zile.

„În cazul apariției simptome anumite, persoanele sunt rugate să apeleze de urgență serviciul 112”, a mai spus Dumbrăveanu.

Amintim că în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz confirmat de infectare prin coronavirus de tip nou. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită ieri din Italia.

Persoana a aterizat la Chișinău în prima parte a zilei, cu o cursă Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, la ora 11:47.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: