image
Sursa foto: MSN

O fată de 15 ani a pedalat 1.100 de kilometri prin India, cu tatăl ei în spate

O fată de 15 ani a pedalat 1.100 de kilometri prin India, cu tatăl ei în spate. Ea a vrut astfel să se întoarcă din capitala New Delhi în satul lor, unde mama ei îi aștepta. Asta după ce au rămas fără bani și mâncare din cauza pandemiei COVID-19.

Fata și tatăl ei erau plecați departe de locuința lor, unde bărbatul muncea. Când pandemia a lovit, bărbatul a fost concediat, iar cei doi au rămas fără bani și fără nicio posibilitate de transport, a informat MSN, citând New York Times.

Fata a cumpărat cu ultimii bani, echivalentul în rupii a 20 de dolari, o bicicletă cu care și-a dus tatăl din metropola New Delhi până în satul situat la peste 1.100 de kilometri.

Ea a pedalat pe o distanță cam cât jumătate din întreaga India! De pe drum, când găsea câte un telefon la cineva, îl împrumuta un minut și își suna mama: „Nu te teme, mamă! Îl aduc pe tata acasă”.

Cea mai mare migrație din India din 1947 încoace

De când s-a instaurat starea de carantină în India, milioane de muncitori care lucrau în marile orașe au plecat spre localitățile lor de baștină, pentru a se regăsi cu familiile lor și pentru a încerca să supraviețuiească alături de cei dragi. Mulți lucrau ca și transportatori de cărămizi pe șantiere, vânzători de ceaiuri sau făceau fel și fel de alte treburi pentru a trăi de pe o zi pe alta. Când n-au mai avut cum să-și continue activitățile, nici cu ce să trăiască, au plecat spre casele lor, libertatea.ro.

Specialiștii au spus că milioane de muncitori au migrat din marile orașe spre sate în cel mai mare proces migrator din 1947 încoace, de când s-au despărțit India și Pakistan. Mulți n-au reușit. Unii au murit loviți de trenuri, alții de camioane, alții, pur și simplu, de epuizare. A doua zi după ce a ajuns acasă, a fost chemată înapoi la New Delhi Însă Jyoti a reușit. Și-a dus tatăl, care era accidentat și nici nu putea călca, în siguranță acasă, în satul Sirhulli, din statul Bihar, unul dintre cele mai sărace din India.

Mohan Paswan, cel care își câștiga traiul trăgând de ricșă în New Delhi, a suferit un accident auto în ianuarie, care l-a pus în dificultate chiar să meargă, nicidecum să pedaleze, iar curând a rămas fără bani. Cel care le-a închiriat locuința, le-a spus că-i va da afară. „I-am spus: nu sunt câțiva kilometri, sunt 1.200 – 1.300”, și-a amintit tatăl, după ce fata i-a spus planul ei. Pe 8 mai s-au încumetat la drum. S-au odihnit prin benzinării și au trăit din mila celor întâlniți în drum. O scurtă bucată de drum au reușit s-o „fenteze”, fiindcă au fost luați de un camion.

În rest, fata a pedalat din greu. În spate îl avea pe tatăl ei, iar acesta ținea și un bagaj mare în mâini. Fetița cu „inimă de leu” a ajuns în week-end-ul trecut acasă, iar vineri a primit un telefon care o chema înapoi la New Delhi!

Președintele federației indiene de ciclism a chemat-o să dea o probă pentru lotul național al Indiei de ciclism! „E un mare talent”, a spus Onkar Singh, președintele federației. „Sunt încântată. Vreau să mă duc”, a spus, cu vocea stinsă de epuizare, tânăra. Cei de la federație i-au promis sprijin pentru un drum confortabil, eventual cu trenul!

Noutăţile partenerilor

comentarii: