image
Sursa foto: platformada.md

Scumpirea carburanților: Platforma DA cere convocarea urgentă a Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe

Fracțiunea Platforma DA cere convocarea urgentă a Comisiei Parlamentare Economie, Buget și Finanțe pentru audierea ANRE și a Consiliului Concurenței.

Liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandr Slusari, spune că totul se întâmplă pe fundalul haosului guvernamental:

„ Petroliștii continuă să jecmănească cetățenii și agenții economici. Scumpirea precedentă a carburanților a avut loc pe 12 martie, atunci când prețul la țiței era de aproximativ 70 de dolari per baril. De atunci cotațiile petrolului au oscilat între 60 și 68 de dolari per baril. A fost o perioadă, când prețul la nivel mondial a coborât cu 15 %. Dar nu a urmat nicio micșorare de cifre la benzinăriile noastre! Aseară au fost anunțate noi majorări de prețuri la benzină și motorină. În toiul lucrărilor de semănat!”.

Amintim că recent a fost prezentat Parlamentului un raport „semisecret” elaborat de Consiliul Concurenței privind activitatea companiilor petroliere în ultimii 2 ani. Platforma DA informează că va insista ca după audieri raportul să fie făcut public.

Alexandr Slusari a mai spus că dacă aceste acțiuni nu vor stopa majorările nejustificate a prețurilor la carburanți, atunci cetățenilor nu le rămâne decât să facă presiuni prin proteste „împotriva abuzurilor și a lăcomiei companiilor petroliere și împotriva impotenței autorităților statale abilitate”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: