image
Sursa foto: Foto simbol

Ex-ministrul Sănătății Andrei Gherman s-a stins din viață

Fostul ministrul al Sănătății, Andrei Gherman, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani, anunță IMSP Institutul Oncologic, pe pagina de Facebook.

,,IMSP Institutul Oncologic regretă trecerea în neființă a fostului ministru al Sănătății, Domnului Andrei Gherman, specialistului de înalt profesionalism și transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Andrei Gherman s-a născut pe data de 4 octombrie 1941 în satul Dumeni, raionul Râşcani. A absolvit Institutul de Stat de Medicină din Chişinău. După studii, în anii 1971-1972, a fost profesor de medicină.

În perioada 1972-1975 a lucrat în calitate de medic ordinator, medic-şef adjunct la Dispensarul de dermatovenerologie. Între 1975 şi 1979 a fost şef-adjunct al Direcţiei cadre a Ministerului Sănătăţii.

În perioadele 1979-1986 şi 1991-2001 a fost medic-şef al Dispensarului dermatovenerologic. În perioada 1986-1991 a fost şef al Direcţiei principale cadre, instituţii de învăţământ, dezvoltare socială şi relaţii externe a Ministerului Sănătăţii.

În perioada 19 aprilie 2001 – 19 aprilie 2005 a fost ministru al Sănătăţii al Republicii Moldova. Fostului ministru moldovean al Sănătăţii, Dlui Andrei Gherman i se datorează aplicarea sistemului de asigurări medicale obligatorii de asistență medicală.

De la 1 noiembrie 2002 de către Compania Naţională de Asigurări în Medicină au fost create agenţiile teritoriale.

A fost și va rămâne în memoria noastră persoana care s-a definit mereu prin bunătate, blândețe, cordialitate.

Adresăm sincere condoleanţe familiei îndoliate și tuturor celor care l-au cunoscut și exprimăm prețuirea noastră pentru memoria sa.Dumnezeu să-l așeze în loc special, de unde să ne vegheze pe noi, cei ce l-am prețuit! Drum lin către îngeri! Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină”, se arată în mesajul colegilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: