„Astăzi avem o conferință de presă pe subiectul vieții politice, al campaniei electorale. Haideți să ne întoarcem mai târziu la această temă”, a declarat astăzi Șor la sfârșitul unei conferințe de presă.

Întrebat când exact va reveni la acest subiect, Ilan Șor a răspuns: „Când vom începe să construim Republica Moldova, când veți călca pe un nou asfalt, când bunicii voștri vor avea pensii bune, când în Republica Moldova vor renaște colhozurile”.

Acum două săptămâni, primarul de Orhei, Ilan Șor, condamnat în dosarul jafului de la bănci, a declarat că i-a oferit lui Dodon o susținere financiară considerabilă în două campanii electorale.

Șor a mai spus că șeful statului s-a folosit de mașinile sale și ar fi zburat de mai multe ori cu avionul său în mai multe orașe ale lumii. De exemplu, cei doi au urmărit un meci de fotbal în Monaco, iar pentru toată distracția a plătit primarul penal de la Orhei. Șor a precizat că a făcut aceste dezvăluiri după ce Dodon i-a amenințat familia că va avea „probleme serioase” în Federația Rusă. El a mai spus că președintele l-ar fi rugat să păstreze în taină toate aceste detalii.

Amintim că fostul premier Vladimir Filat a fost condamnat acum trei ani pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă, în urma unui autodenunţ depus de Ilan Şor.