image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Dodon, prins cu peste un milion de lei nejustificați; ANI va cere în instanță confiscarea banilor // DOC

Igor Dodon nu a putut justifica peste 1,1 milioane de lei obținuți în anii 2017, 2018 și 2019. În urma controlului efectuat de Autoritatea Națională de Integritate, instituția a emis un act de constatare prin care cere instanței să dispună confiscarea averii.

„Se constată existența unei diferențe substanțiale și deținerea averii cu caracter nejustificat în sumă de 1.175.457 de lei pentru anii fiscali 2017, 2018, 2019 între averea dobândită și veniturile obținute în perioada 23.12.2016-19.02.2020 de către Igor Dodon și membrii familiei sale”, se spune în decizia ANI.

În aceste circumstanțe, ANI cere instanței să dispună încasarea în folosul statului a valorii averii nejustificate sau a confiscării acesteia.

Mai mult, potrivit deciziei ANI, Igor Dodon se decade din dreptul de a exercita funcții publice și funcții de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a actului de constatare ori din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate.

Dodon are telefonul deconectat și nu am obținut o reacție de la acesta. Fostul președinte este vizat în două dosare, care se află pe masa judecătorilor. În unul dintre ele este învinuit de corupere pasivă și acceptarea finanțării partidului din partea unei organizații criminale. În cel de-al doilea dosar, Dodon este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: