image
Sursa foto: Jurnal.md

Maia Sandu îndeamnă oamenii la un nou protest: PSRM-Șor vor să-și asigure continuitatea hoției în pofida votului cetățenilor

Președintele ales Maia Sandu îndeamnă oamenii să iasă la un nou protest, duminică, 6 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale.

Maia Sandu a reiterat că deputații socialiști și cei de la Șor au votat astăzi în decurs de doar câteva minute, la repezeală, în două lecturi proiecte de legi importante, inclusiv Legea bugetului. „Aceste proiecte nu au fost consultate, conțin scheme peste scheme din contul cetățenilor. Igor Dodon și socialiștii nu au auzit dorința simplă și elementară a oamenilor acestei țări, dorința de a nu fi furați. Oamenii nu cer imposibilul, ci un lucru elementar, să nu mai fie furați”, a declarat Maia Sandu în cadrul briefingului organizat în această seară.

Președintele ales a declarat că mâine deputații din opoziție vor depune contestații la Curtea Constituțională.

Socialiștii și deputații Șor au votat azi ca niște mitraliere, la comandă, lege după lege, pentriu a-și asigura continuitatea hoției în pofida votului cetățenilor.

Mâine vom depune contestații la Curtea Constituțională, vom cere anularea legilor antipopulare. Împreună vom opri această tentativă de uzurpare a puterii. Acest Parlament și acest Guvern trebuie să plece. Din cauza lor țara este pe marginea prăpastiei”, a spus Maia Sandu.

Ea a mai precizat că oamenii își doresc un parlament care să-i reprezinte și un guvern care să activeze în interesul cetățenilor, nu un guvern care vine în parlament cu un buget plin de scheme.

SIS-ul nu este bagajul de mână a lui Dodon, este instituția care îi oferă președintelui posibilitatea să-și îndeplinească mandatul. Mandatul meu este împotriva corupției. Nu le vom permite să-și șteargă toate urmele, să-și ascundă toate dosarele. Nu le vom permite hoților să anuleze vocea cetățenilor. Suntem mulți și uniți, prin această unitate am învins la alegeri și prin această unitate vom învinge hoții”, a mai spus președintele ales.

Maia Sandu a îndemnat cetățenii care vor veni duminică la protest în centrul capitalei să poarte măști și să respecte distanța socială.

Maia Sandu, declarațiile de ultimă oră:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: