image
Sursa foto: hawthorneautosquare.com

Carburanții vor fi mai ieftini în weekend; ANRE a afișat noile prețuri pentru un litru de benzină și motorină

Săptămâna curentă reprezintă cea de-a șaptea săptămână consecutivă de scădere a prețurilor de comercializare cu amănuntul la benzină și cea de-a șasea pentru motorină.

În perioada respectivă, prețurile au scăzut cu o medie săptămânală de 0,95 lei/litru la benzina COR 95 și de 0,97 lei/litru la motorina standard.

Pentru următoarele trei zile, 06.08.2022-08.08.2022, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite de către ANRE la nivelul de:

27,27 lei/litru - pentru benzina COR 95 (- 19 bani);

26,66 lei/litru - pentru motorina standard (- 8 bani).

Scăderile prețurilor de comercializare a carburanților se datorează în continuare diminuării cotațiilor Platts la produsele derivate din petrol înregistrate la bursele internaționale.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică garantează consumatorilor corectitudinea prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, calculate conform formulei stabilite în rezultatul modificărilor legislative din august 2021 și asigură monitorizarea respectării nivelului acestora de către toate companiile din sector.

comentarii: