image
Sursa foto: Getty Images

Scenariu nemaiîntâlnit: Germania, Suedia şi Mexic pot ajunge la tragerea la sorţi

Toni Kroos a adus o victorie uriaşă campioanei mondiale. A marcat un gol superb în al cincilea minut al prelungirilor. Astfel, ultima etapă a grupei poate aduce o situaţie unică: trei echipe pot fi la egalitate perfectă.

În acest moment, Mexic e lider în grupă, cu 6 puncte, iar Suedia şi Germania au câte 3 puncte. Mexicanii au golaveraj 3-1, în timp ce echipele din Europa au acelaşi golaveraj, 2-2.

Astfel, dacă Suedia învinge cu 2-1 în faţa Mexicului, iar nemţii se impun cu 2-1 în faţa Coreei de Sud, atunci toate trei echipele vor ajunge la egalitate perfectă: 6 puncte şi golaveraj 4-3.

În această situaţie, se va ajunge la criteriul fair-play-ului, acolo unde Germania stă cel mai prost, mai ales după ce Jerome Boateng a fost eliminat în meciul cu Suedia. Până acum, Mexic şi Suedia au câte două cartonaşe galbene încasate, iar nemţii au echivalentul a cinci cartonaşe galbene.

În cazul în care şi la acest capitol se va ajunge la egalitate, atunci ultimul criteriu de departajare va fi tragerea la sorţi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: