image
Sursa foto: Getty Images

Preşedintele lui Manchester City iese la atac, după excluderea din Champions League

Preşedintele clubului Manchester City, Ferran Soriano, a declarat, miercuri, că acuzaţiile care i se aduc actualei campioane a Angliei sunt false, asigurându-i pe fanii "Cetăţenilor" că gruparea de pe Etihad va face tot posibilul pentru a anula excluderea din Champions League.

"Fanii pot fi siguri de două lucruri. Primul este că acuzaţiile sunt false. Iar al doilea este că vom face tot ce se poate face pentru a demonstra acest lucru", a declarat Ferran Soriano, într-un interviu acordat site-ului clubului Manchester City.

Gruparea Manchester City a anunţat, vineri, că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) sancţiunea decisă de Corpul UEFA de Control financiar al cluburilor.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, clubul Manchester City s-a declarat “dezamăgit, dar nu surprins” de anunţul UEFA.

“În decembrie 2018, investigatorul şef al UEFA a prezentat public deznodământul şi sancţiunea pe care intenţiona să o dicteze Manchester City, înainte să înceapă orice anchetă. Procesul UEFA care a urmat, defectuos şi în mod constant cu informaţii scurse, a însemnat că erau îndoieli mici în privinţa rezultatului pe care îl va oferi. Clubul s-a plâns oficial la Corpul de Disciplină al UEFA, plângere care a fost validată de o decizie TAS. Pe scurt, acesta este un caz iniţiat de UEFA, instrumentat de UEFA şi judecat de UEFA. Acum procesul dăunător fiind încheiat, clubul va căuta să aibă parte de o judecată imparţială cât mai curând posibil, astfel că în primă instanţă va începe procedurile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, se arată în comunicatul grupării engleze.

UEFA a anunţat, vineri, că gruparea Manchester City a fost amendată cu 30 de milioane de euro şi exclusă din cupele europene două sezoane pentru încălcări grave ale regulamentelor legate de licenţierea cluburilor şi de fair play-ul financiar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: