image
Sursa foto: chisinau.md

28 de stații de așteptare din capitală au fost renovate după un design universal // FOTO

Stațiile de așteptare a transportului public din capitală prin o nouă viață. Până în prezent, 28 de pavilioane ale stațiilor de așteptare din diferite sectoare ale capitalei au fost renovate după un design universal.

Potrivit autorităților, în sectorul Buiucani au fost instalate 11 stații, câte 12 stații în sectorul Centru, iar în sectorul Râșcani au fost reabilitate alte cinci obiective. Pe fiecare stație este inscripționată denumirea acesteia, sunt dotate cu ceas și iluminare nocturnă.

Totodată, la instalarea noilor pavilioane s-a ținut cont de respectarea normelor cu privire la accesibilitatea universală. Comparativ cu vechile stații, acestea au o structură mai rezistentă, vor dispune de un panou informativ și de spațiu dedicat anunțurilor.

Până la sfârșitul acestui an urmează a reabilitate circa 120 de stații de așteptare pe următoarele străzi: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Calea Ieșilor, bd. Moscovei, str. Albișoara, bd. G. Vieru, str. Ismail, bd. Renașterii, str. Independenței, șos. Hâncești, str. Pan Halippa, bd. Mircea cel Bătrân, bd. Iurii Gagarin și bd Dimitrie Cantemir etc.

chisinau.mdchisinau.md

chisinau.mdchisinau.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: