image
Sursa foto: Swiss Cooperation Moldova

Cu lacrimi în ochi, Emilian Crețu vorbește despre copilăria marcată de violența tatălui: „Mama era jos... țipa...”

Actorul Emilian Crețu, prezentator al emisiunii „Dora Show” de la Jurnal TV, a avut curajul să-și povestească povestea tristă a copilăriei, în care tatăl și-a pus amprenta pentru tot restul vieții.

Actorul a făcut dezvăluiri răvășitoare până la lacrimi în cadrul unei campanii sociale #COOLtivămSănătatea.

„Tăticul venise acasă de la „job”. Bineînțeles că era în stare de ebrietate. A început s-o bată și pe maică-mea, și pe mine, și pe frate-meu. La un moment dat, țin minte și până acum imaginea... mama era jos la bucătărie, țipa... Țin minte replica mamei: „Te rog, mă înăduș, nu vreau să mor acum, vreau să-mi cresc copiii mari”. Alte momente destul de idioate pe care acuma prima dată le zic erau atunci când tata venea acasă beat, noi trebuia să-i spălăm picioarele, inclusiv mama, inclusiv eu, inclusiv fratele meu. Și erau momente când mă întrebam: Când va trebui să cresc mare, probabil că va trebui să devin și eu bărbat din ăsta? Și eu ziceam, probabil că nu vreau să cresc, vreau să rămân copil mereu”, a povestit Emilian, cu lacrimi în ochi.

Văzând violență în familie, acum Emilian vine cu un mesaj către mamele care închid ochii la agresiunea și violența familială.

„Nu era doar problema familiei mele. În satul meu, din păcate, în mahalaua mea, practic fiecare a doua familie era bătută, este bătută și acum, sunt certuri imense. Și multe femei se gândesc: „ce-o să zică satul?” Tu ai o viață de trăit, ai copii de educat!”, spune prezentatorul de la Jurnal TV.

„Taică-meu tot a fost bătut de taică-său. Și eu deseori ziceam: tata, da tu ai fost copil! Tu ții minte când tatăl tău o bătea pe maică-ta. Tu cu ce ești mai bun decât el? N-am avut niciodată răspuns la această întrebare. Și pe tata întotdeauna îl enerva această întrebare. Eu în viața mea nu m-am bătut cu nimeni, nu am bătut pe nimeni și nu cred că voi face asta vreodată. Eu prefer să trăiesc în pace, în liniște, nu există pentru mine bătaia. Dacă o situație poți s-o rezolvi prin cuvinte, de ce s-o faci prin bâtă?”, a adăugat Emilian Crețu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: