image
Sursa foto: captură video

Decizia comisiei de anchetă privind privatizările: Vizează Tutun CTC, Aeroportul, Air Moldova și Gările și Stațiile Auto

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, va înainta vineri, 19 iulie, plenului Parlamentului Proiectul de Hotărâre cu privire la auditul conformității privind deetatizarea proprietății publice și a privatizării pe anii 2013-2019.

Comisia parlamentară de anchetă pe lângă Comisia economie, buget și finanțe a examinat mai multe privatizări și concesionări ale proprietăților statului, a audiat informații de investigație jurnalistică cu rezonanță sporită în societate și a aprobat pentru examinare și analiză patru contracte.

Este vorba de contractul de vânzare-cumpărare a acțiunilor statului din S.A.”Tutun CTC”; Contractul de parteneriat public-privat ”Concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău”; Contractul de privatizare a Î.S. Compania Aeriană ”Air Moldova” și Contractul de parteneriat public ”Privind modernizarea și eficientizarea activității Î.S. ”Gările și Stațiile Auto”.

Prin această Hotărâre se solicită Curții de Conturi prezentarea Parlamentului, în termen de 60 zile, a Raportului auditului conformității privind deetatizarea proprietății publice și a privatizării pe anii 2013-2019.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: