image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Din „MAN” în „PAN”; Ceban și-a lansat formațiunea politică direct de la tribuna Primăriei

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că-și lansează oficial formațiunea politică, desprea crearea căreia a anunțat în luna decembrie a anului trecut. Este vorba despre Mișcarea Alternativa Națională care, potrivit lui Ceban, va deveni în scurt timp partid politic.

Despre aceasta edilul a anunțat în cadrul unui briefing organizat în clădirea Primăriei capitalei. Ion Ceban s-a arătat sigur de faptul că timp de aproape trei ani de zile, de când este primar, a reușit să demonstreze că orașul Chișinău, cât și suburbiile, pot să se dezvolte, iar „oamenii să simtă cu adevărat schimbările pozitive”. Ceban a mai spus că, într-o perioadă grea, „Chișinăul a reușit să rămână o insulă de dezvoltare în pofida anumitor obstacole”.

Primarul general, cu ambiții politice, a mai declarat că „acest model de dezvoltare a capitalei poate fi replicat pentru întreaga țară”. Ceban nu uitat să critice actuala guvernare, pe care o acuză de incompetență.

„Eu știu că oamenii așteaptă o alternativă. Oamenii au pierdut încrederea, sunt dezamăgiți în actuala conducere sterilă, care a demonstrat un fiasco total, atât prin oamenii săi, cât și prin acțiunile sale sau mai bine spus - inacțiuni. Toți sunt vinovați numai nu ei. Noi, în comparație cu ei, suntem oameni și după anunțul din decembrie privind crearea Mișcării Alternativa Națională și odată cu începerea războiului din Ucraina am considerat că este omenesc să facem o pauză și să ne implicăm plenar în susținerea refugiaților și gestionarea acestei crize. Între timp, îmi dau seama că dacă nu intervenim imediat, riscăm ca Republica Moldova Republica să ajungă în faliment”, a punctat Ion Ceban.

Edilul s-a lăutat că „foarte mulți oameni” îl sună și îi cer să vină în proiectul său politic „Partidul Mișcarea Alternativa Națională”. Ceban nu a precizat cine va face parte din echipa sa și nu a anunțat niciun nume. Chiar și așa, primarul s-a arătat sigur că formațiunea sa „va prelua puterea” și „va face ca în zece ani Republica Moldova să ajungă la nivelul standardelor țările din sud-estul Europei”.

Amintim că în toamna anului 2019, între cele două tururi de scrutin pentru Primăria Chișinău, Ion Ceban spunea că nu va face politică, dacă va fi ales primar. „În oraș nu poate fi politică din start! În oraș e vorba de gropi, canalizare, despre fondul locativ!”, afirma Ceban într-o emisiune TV.

Noutăţile partenerilor

comentarii: