image
Sursa foto: AP

De ce nu trebuie să te relaxezi chiar și după vaccin; Ce poate provoca următorul val COVID-19

Oamenii vaccinați cred în mod eronat că sunt total imuni și încep să socializeze cu alte persoane, în ciuda amenințării continue a coronavirusului. Prof. David Halpern, președintele echipei Behavioral Insights, a declarat recent, potrivit The Guardian, că sondajele au arătat că cei care au primit vaccinul se pregăteau să se întâlnească cu familia și prietenii, ceea ce ar putea duce la o altă creștere a numărului de cazuri infectate cu coronavirusul.

„Cu siguranță ne îngrijorăm că oamenii simt că, în momentul în care au primit vaccinul, e perfect în regulă să-și reia viața dinainte de pandemie”, a spus Prof. David Halpern.

Vaccinul oferă cea mai bună protecție la 12-14 zile după a doua doză, iar medicii încă nu sunt siguri dacă ne va împiedica să transmitem virusul mai departe. Halpern a spus că cercetările au arătat că oamenii erau dornici să se întâlnească cu prietenii și familia și că unii se pregăteau să facă acest lucru la scurt timp după ce s-au vaccinat.

Autoritățile pun punctul de prevenție, chiar și după vaccinare, în cadrul campaniei de vaccinare. Oamenii trebuie să înțeleagă necesitatea respectării restricțiilor chiar și după ce au fost imunizați cu a doua doză de vaccin contra Covid-19.

Miniștrii au fost avertizați de consilierii științifici că beneficiile programului de vaccinare ar putea fi „compensate” de faptul că oamenii n-o să mai respecte restricțiile Covid, odată ce au primit vaccinul, în special în primele luni de după, scrie Playtech.ro.

Prof. Stephen Reicher, care face parte din grupul Scientific Pandemic Insights Group, a declarat că guvernul ar putea face mai mult pentru a oferi informații despre riscurile socializării după vaccinare. „Unii oameni cred că efectul vaccinului este absolut imediat. Unii cred că nu mai pot transmite boala după ce se vaccinează. Și există o lipsă de claritate în acest sens din partea comunității medicale”, spune Prof. Stephen Reicher.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: