image
Sursa foto: balkaneu.com

Comisarul Hahn, după întrevederea cu Filip la New York: Am exprimat îngrijorări serioase față de regresul democrației în RM

Premierul Pavel Filip a primit la New-York, în cadrul întrevederii cu Johannes Hahn, Comisarul european pentru Extindere, o listă de acțiuni privind reformele pe care Guvernul de la Chișinău urmează să le implementeze în regim de urgență.

Totodată, oficialul european a exprimat îngrijorări serioase în legătură cu regresul democratic din țara noastră. De precizat că Serviciul de presă al Guvernului nu a spus nimic despre acest lucru, limitându-se doar la ce a declarat Filip.

Întrevederea dintre prim-ministrul Pavel Filip și Johannes Hahn, Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocierile pentru Extindere, a avut loc în marja vizitei întreprinse la New York cu ocazia participării la reuniunea Adunării Generale a ONU.

„Am exprimat îngrijorarea foarte gravă a Comisiei Europene și a statelor membre ale UE în ceea ce privește statul de drept și regresul democratic al țării”, a menționat Johannes Hahn pe contul oficial de Twitter.

„I-am înmânat o listă de acțiuni privind reformele care urmează să fie implementate urgent de către guvern”, a adăugat comisarul european.

Noutăţile partenerilor

comentarii: