image
Sursa foto: jurnaltv.md

Val Butnaru: „În condițiile în care securitatea și viața copiilor noștri este în pericol, o soluție ar fi unirea cu România”

Dacă am avea persoane responsabile, vizionare, în condițiile în care avem un război în țara vecină și este pusă în pericol securitatea și viața oamenilor, a copiilor din R. Moldova, unica soluție ar fi unirea cu România. Opinia aparține scriitorului și jurnalistului Val Butnaru și a fost expusă în cadrul emisiunii „Vânturile, Valurile” de la Jurnal TV.

Pentru mine este clar că Rusia va continua în felul acesta în care a acționat ca și până acum. Nu e nevoie să bombardeze Republica Moldova. Ea își face treaba în continuare în Ucraina distrugând infrastructura energetică. Vom ajunge și noi să o ducem exact cum o duc ucrainenii, să stăm în frig, să nu avem apă, lumină și căldură. Dacă am avea persoane politice responsabile, vizionari, aș face în felul următor. Mâine, la prima oră, aș convoca ședința Parlamentului și aș decreta, în legătură cu războiul care ne afectează direct, unirea cu România. Peste o săptămână are loc ședința Parlamentului din România care ia act de această decizie a Parlamentului și până la Anul Nou de facto se întâmplă această unire”, a spus Val Butnaru.

El a mai adăugat că este convins că structurile europene ar înțelege și ar saluta acest gest: „În condițiile în care este pusă în pericol securitatea și viața copiilor noștri, cred că asta ar fi o soluție”.

Scriitoarea Mihaela Perciun a declarat în context, că până la începerea războiului lucra la un nou roman „Calea Basarabiei”. La 24 februarie, când a început invazia, i-a venit greu să mai scrie.

Unirea ar fi într-adevăr o soluție. Parcă avem oameni responsabili, dar consider că avem oameni fricoși. Nu avem o conducere care să rezolve această probleme și mă tem că nici în România nu prea este voință”, a spus Mihaela Perciun.

Emisiunea „Vânturile, valurile”, poate fi urmărită integral mai jos.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: