Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md

Gligor: Există „un mare risc” ca Guvernul Gavriliță să fie votat

Socialiștii și cei din grupul „Pentru Moldova” ar putea susține desemnarea Nataliei Gavriliță la funcția de premier, este de părere avocatul Ștefan Gligor, prezent miercuri în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.

În opinia lui Gligor, prin desemnarea Nataliei Gavriliță la funcția de premier, președintele Maia Sandu a mers anume pe scenariul pe care socialiștii și l-au dorit.

„Există riscuri foarte mari că vom avea un Guvern și alegerile anticipate vor rămâne în aer pentru o perioadă nedeterminată. Acesta este scenariul pe care socialiștii și l-au dorit. Chiar dacă PAS a spus din start că nu va vota, acest Guvern poate fi votat de alte fracțiuni, iar ulterior să se facă transferul de responsabilitate pentru proasta gestionare a crizei pandemice de la Guvernul Chicu către Maia Sandu”, a declarat Ștefan Gligor.

„Eu aș fi mers la cofruntare. Aș fi declarat acest Parlament capturat și controlat de grupări criminale organizate și agenți de influență străină. Iar o putere capturată nu poate fi parte din administrarea treburilor unui stat. Aș fi refuzat să numesc o candidatură timp de 3 luni de zile, cu asumarea tuturor riscurilor”, a continuat el.

„În locul lui Igor Dodon, eu aș vota acest Guvern, l-aș vota până în luna iulie, perioadă în care n-ar fi reușit să facă mare treabă, iar apoi l-aș fi demis prin alegații de incompetență și apoi aș trimite țara în anticipate, conform condițiilor mele și anihilarea acestui val de speranțe apărut după alegerile prezidențiale”, a concluzionat Ștefan Gligor.

Președintele Maia Sandu a desemnat-o miercuri pe consiliera sa Natalia Gavriliță la funcția de premier. Doar Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat tranșant că nu va vota cabinetul de miniștri cu care se va prezenta aceasta în Parlament.

Noutăţile partenerilor

comentarii: