image
Sursa foto: captură video

Acoperișul cinematografului Gaudeamus, DEMONTAT pe ascuns; Andrei Năstase a intervenit și îi cere explicații lui Grozavu

Acoperișul cinematografului Gaudeamus de pe strada Vasile Alecsandri din capitală a fost demontat. Lucrările se fac deja de două zile, iar autoritățile municipale nu au făcut nici un anunț în acest sens. Chiar dacă nu i-a fost încă validat mandatul, primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, a mers la fața locului.

Edilul ales le-a cerut explicații primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, și viceprimarului Nistor Grozavu să vină cu un comunicat în care să explice dacă lucrările de demolare a cinematografului au loc în conformitate cu normele legale. Totodată, Andrei Năstase cere și intervenția poliției.

„Au început niște lucrări de demontare a acoperișului fără ca să se ia măsurile de securitate. S-au pus niște pietre în calitate de marcaj pentru ca mașinile să nu treacă, fără să se asigure că pe aici vor trece oameni. Am înțeles că lucrările de demontare a acoperișului s-au început acum două zile, pe ascuns, fără ca să se ia măsurile corespunzătoare”, a menționat Andrei Năstase.

„Pentru că nu am nicio posibilitate de a lua o atitudine legală, am încercat să iau legătura cu responsabilii de la primărie, dar nu-mi răspunde nimeni la telefon. Procesul de validare a mandatului este tergiversat. Fac pe această cale un apel către autoritățile municipale, către Nistor Grozavu, pe care l-am atenționat ca în perioada în care a fost ales un nou primar și până când va trebui să predea toate actele către primarul nou ales, să nu mai dea nici un fel de autorizație de demolare în grabă și pe ascuns, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri. Spre exemplu, Columna sau Ștefan cel Mare. La primărie e liniște, toată lumea tace. Și în tăcerea lor se produc niște lucruri pe care societatea civilă mi le sesizează”, a adăugat primarul ales al capitalei.

„Fac apel și către societatea civilă să intervină, să acumulăm tot dosarul. Să le cerem să stopeze orice demolare. Codreanu și Grozavu să iasă cu explicații să ne spună despre ce e vorba. Mă adresez și celor de la poliție să intervină și să spună în ce măsură a fost respectată legea”, a scolitat Andrei Năstase.

Noutăţile partenerilor

comentarii: