„În cazul acestui personaj, întâi instanța de judecată a admis cerera apărătorului și a dispus anularea ordonanțelor procurorului general, de aceea procurorul în exercițiu a adoptat hotărârea de clasare”, spune șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție.

Viorel Morari a argumentat motivul pentru care dosarul lui Grigore Caramalac nu trebuia să ajungă în Rusia.

„Dosarul a fost trimis în Federația Rusă cu încălcarea procedurii. Nu trebuia să ajungă în Federația Rusă. Și explic de ce: un act departamental al PG reglemetează că dosarele în privința cetățenilor RM nu se transmit, de regulă, pentru preluarea procedurii în alte state.

Exista o hotârâre a CSJ care a anulat o încheiere a instanței de judecată prin care judecătorul obliga procurorul să expedieze dosarul în Federația Rusă.

Pe aceleași cirumstanțe în Rusia a fost clasată o cauză penală. Mai mult, la transmiterea dosarului în Federația Rusă au fost admise erori de procedură, ceea ce a servit temei pentru adoptarea acelei hotârâri”, a menționat Morari.

Ștefan Gligor, fost candidat la șefia PG, a declarat la acest subiect că: „în RM nu există instituții și în ce ne pune încrederea. Noi avem nevoie de organizare fundamentală a sistemului de urmărire penală și a sistemului judecătoresc”.