image
Sursa foto: a1.ro

Record de decese în rândul copiilor cu COVID în Brazilia; Cum explică medicii numărul mare de forme grave

Copiii din Brazilia mor într-un număr mult mai mare din cauza virusului Covid-19 decât în alte țări. În statul sud american au fost înregistrate peste 800 de decese în rândul copiilor cu vârsta de sub șase ani.

Din cele 434.000 de decese provocate de COVID în Brazilia, 832 au fost înregistrate la copii cu vârsta sub 6 ani, potrivit New York Times care citează datele oficiale publicate de ministerul sănătății din Brazilia.

În Statele Unite, care au un număr dublu de cazuri totale de Covid-19, au fost înregistrate aproape 250 de decese în aceeași grupă de vârstă. Medicii consideră că motivul din spatele numărului foarte mare de decese ar putea să fie o tulpină a virusului descoperită pentru prima dată în Brazilia.

Potrivit acestora este mult mai contagioasă și poate reinfecta persoanele care s-au vindecat deja. Națiunea sud americană este a doua țară cu cele mai multe decese la nivel global, scrie digi24.ro

Este un număr absurd de mare”, spune Fátima Marinho, epidemiolog la Universitatea din São Paulo, cu privire la numărul de decese la copii. „Nu am văzut asta nicăieri așa ceva în lume”.

Medicii care studiază virusul în Brazilia cred că de vină pentru numărul mare de morți este varianta P.1 a coronavirusului, identificată pentru prima dată în Brazilia.

Varianta P.1 este de două ori mai contagioasă decât tulpina originală a coronavirusului și poate reinfecta persoanele care s-au vindecat deja de COVID-19.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: