image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Poliția de frontieră a reținut patru cetățeni ai Siriei care au încercat să treacă ilegal în România

Polițiștii de frontieră din Toceni au reținut patru cetățeni ai Siriei, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Republica Moldova în România. Străinii sunt la a doua tentativă de a ajunge ilegal într-un stat european.

Potrivit Poliției de Frontieră la 4 decembrie, ora 22:20, dispeceratul a fost informat precum că cinci cetățeni străini nu s-au prezentat la Centrul de cazare pentru solicitanți. Operativ, informația a fost transmisă la toate subdiviziunile de frontieră, inclusiv colegilor din statele vecine. 

Astăzi, 5 decembrie, în jurul orei 02:50, în urma unui schimb de informații cu polițiștii de frontieră români, pe segmentul Sectorului Poliției de Frontieră Toceni și cel învecinat - SPF Leova, a fost inițiată o acţiune de căutare. Ca rezultat, polițiștii de frontieră au depistat în preajma localităților Toceni - Berezeni, patru cetățeni străini și un mijloc de transport, care ar fi ajutat la deplasarea acestora până în zona de frontieră.

În cadrul verificărilor  la fața locului, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt  patru cetățeni ai Siriei, cu vârste cuprinse între 25 și 31 de ani. Tinerii dețineau asupra lor permise de ședere legală pe teritoriul Republicii Moldova, iar la verificarea datelor de identitate a fost constatat că de fapt sunt persoanele care nu s-au prezentat la Centrul de cazare pentru solicitanți. Au fost anunțați reprezentanții BMA al MAI.

Din informațiile colegilor români, cel de-al cincilea sirian și un alt cetățean al Turciei au fost reținuți pe teritoriul României.

Poliția de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei patru cetăţeni străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale necesare.

comentarii: