Antrenați în activitatea de serviciu patrula Poliției de Frontieră a oprit un mijloc de transport de model Mercedes C250 în apropierea satului Cotiujeni, raionul Briceni.

La volanul autoturismului cu plăcuțele de înmatriculare lituaniene se afla un locuitor al satului Grimăncăuți de 29 de ani. În timpul examinării documentelor, s-a identificat indici neclari privind originalitatea reviziei tehnice a mașinii.

Conform informațiilor, obținute în urma documentării suplimentare, s-a constatat lipsa raportului testării tehnice, precum și depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova.

Audiat, conducătorul auto și-a rezervat dreptul de a nu intra în detalii, comunicând că nu este în cunoștință de cauză pentru cele depistate, afirmând doar că și-a procurat automobilul în urmă cu doi ani de la un conațional originar din orașul Edineț.

Pentru elucidarea cazului și examinarea tuturor circumstanțelor, mașina a fost indisponibilizată la sediul SPF Briceni, iar bărbatul riscă o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale.