image
Sursa foto: Hotnews

Femeia care a făcut 44 de copii nu mai are voie să nască: „În sfârșit, liberă”

Femeia din Uganda care a făcut 44 de copii până la vârsta de 36 de ani nu va mai putea naște, după ce autoritățile i-au interzis acest lucru, iar medicii au operat-o pentru a nu mai putea rămâne însărcinată, arată Hotnews. Femeia ceruse ajutor încă după primele sarcini, dar nu putea lua anticoncepționale din cauza afecțiunii sale genetice care a făcut-o nască atâția copii, s-a arătat fericită de decizie.

Cazul lui Mariam Natabanzi a ajuns în cărțile de istorie din Uganda, după ce femeia a dat naștere la 44 de copii, până la vârsta de 36 de ani. Mariam s-a căsătorit la 12 ani cu un bărbat care avea 40 de ani. A născut primii ei gemeni în anul următor. În urma unei afecțiuni genetice, femeia a continuat să nască un număr mare de copii la fiecare sarcină.

De-a lungul anilor a născut șase perechi de gemeni, de patru ori tripleți și de cinci ori cvadrupleți. După 15 sarcini, ea născuse 44 de copii. Dintre aceștia a pierdut șase. Pe toți ceilalți 38 rămași îi crește singură, notează sursa citată. Medicii au fost obligați să îi interzică lui Mariam să mai rămână însărcinată.

Operată la 40 de ani să nu mai poată naște

Înțelegând că decizia medicilor a fost luată pentru binele ei, Mariam s-a arătat bucuroasă că ”este în final liberă”, arată presa din Ghana. Femeia a povestit că a cerut ajutorul medicilor după primele două sarcini dar i s-a spus că anticoncepționalele pot duce la complicații din cauza afecțiunii ei genetice. La 40 de ani a suferit o intervenție chirurgicală datorită căreia a reușit să nu mai rămână însărcinată de atunci.

Noutăţile partenerilor

comentarii: