image
Sursa foto: digisport.ro

Să arzi, Belgrad: Mesajul eroului Croației, după eliminarea Rusiei

Domagoj Vida este de neoprit! După filmulețul în care a strigat "Glorie Ucrainei!", la finalul meciului Croația - Rusia, fundașul a lovit din nou. Într-un alt videoclip, eroul croaților are un nou mesaj incendiar.

"Să arzi, Belgrad!", sunt cuvintele lui Vida. Totuși, acesta nu este un mesaj războinic la adresa Serbiei. ”Belgrad” este un restaurant din Kiev, acolo unde jucătorii lui Dinamo sărbătoreau victoriile. Se pare că în acel local Vida ar avea și prieteni sârbi, astfel că expresia ”să arzi” se referă la atmosfera incendiară din restaurant, după victoria Croației în fața Rusiei.

După calificarea ţării sale, jucătorul de 29 de ani a strigat "Glorie Ucrainei!", într-un video postat de fostul internaţional croat Ognjen Vukojevic. Cei doi jucători au evoluat în cursul carierei la clubul ucrainean Dinamo Kiev. În înregistrare, Vukojevic adaugă: "Această victorie este pentru Dinamo Kiev şi pentru Ucraina! Tot înainte Croaţia!".

Decizia Federației din Croația a venit imediat, dar nu l-a afectat pe jucător. ”HNS menţionează că Ognjen Vukojevic a fost concediat şi i s-a retras acreditarea pentru CM. HNS cere scuze Rusiei pentru comportamentul celor doi”, se arată într-un comunicat al Federaţiei croate.

După ce a examinat înregistrarea, FIFA a decis să-l sancţioneze pe Vida cu un simplu avertisment. Federaţia de fotbal de la Zagreb a cerut scuze opiniei publice din Rusia pentru "actul unui membru al delegaţiei croate".

Vukojevic şi Vida "şi-au cerut de asemenea scuze pentru mesajele lor care nu aveau ca scop să transmită mesaje politice, dar au putut fi înţelese în acest fel", a indicat comunicatul HNS.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: